Устрій та принципи роботи підлогового конвектора

Перша і головна особливість, в чому слід розібратися - це відмінності внутрипідложного конвектора з примусовою конвекцією та природньою. Природня конвекція це коли в коробі тільки теплообмінник мідно алюмінієвий, примусова конвекція це крім теплообмінника ще й вентилятор, які працює за принципом кондиціонера, виштовхує нагріте повітря в коробі в приміщення, примусовим шляхом. Можуть бути присутніми два теплообмінники, або ж один. Призначені вони для посиленої подачі повітряного потоку до теплообмінника.

Природня конвекція (без вентилятора)

Вбудовані в підлогу конвектори без вентилятора, це стандартний підлоговий конвектор, тільки вбудований в підлогу. Замість кожуха радіаторного, короб з оцинкованої сталі або з нержавіючої сталі. Теплообмінник складається з мідної труби і алюмінієвих пластин. Нагріта вода проходить по мідній трубі, нагріває її, мідна труба віддає тепло алюмінієвих пластин, які також нагріваються. Як наслідок вся ця мідно алюмінієва конструкція віддає тепло в приміщення, шляхом природної конвекції.

Мідь і алюміній не дарма в такій комбінації, так як і перший і другий метал одні з найкращих теплопровідником. Холодне повітря під впливом фізичних законів опускається в низ (в короб конвектора), там прогрівається і за тими ж законами фізики, нагріте повітря піднімається вгору, вздовж вікна, а також в приміщення. Будучи тепловою завісою.

Як правило конвектори без вентилятора не справляються з обігрівом приміщення, тільки можуть виступати в ролі теплової завіси і мінімізують ймовірність запотівання оконного отвору. Для обігріву такі конвектори повинні комбінуватися з додатковим опаленням, наприклад з теплою підлогою, вертикальним радіатором встановлений поряд з вікном. Або ж зі звичайним радіаторні опаленням.

Якщо у вас віконний отвір більше 1,5 метра, ми рекомендуємо обов'язково встановлювати вздовж вікна якийсь опалювальний прилад. Це може бути низький радіатор, підлоговий конвектор або внутрипідложні конвектор. Так як тепловтрати у віконної рами вище ніж у бетонної або цегляної стіни. Також не забувайте що з під вікна більша ймовірність того, що проступає холодний повітря. Якщо не буде теплової завіси, то весь цей прохолодне повітря буде відчуватися у вас в ногах.

Примусова конвекція (з вентилятором)

Вбудовані в підлогу конвектори з вентилятором, відмінністю їх від без вентілятороной версії в тому, що поруч з теплообмінником встановлений тангенціальний вентилятор, який під дією лопості заганяє прохолодне повітря з під вікна і проганяючи його через теплообмінник, нагріває і за допомогою примусової конвекції виганяє його назад на вікно і в приміщення. Ефективність конвектора з примусовою конвекцією вище в 2-3 рази від його побратима без вентилятора.

Якщо кімната більше 15 м.кв. і немає додаткового опалення, то обов'язково до покупки конвектор з вентилятором, якщо ви хочете щоб взимку була комфортна температура. Клієнти іноді бояться вибирати конвектор з вентилятором, так як переживають через шуму, через додаткового обладнання для підключення вентилятора і інших причин. Але повірте, вибирати між заплатити більше зараз і не переживати про комфортній температурі і переробляти систему опалення коли вже зроблений ремонт.... Я думаю вибір очевидний. Тим більше якщо ви підберете якісний продукт, а не найдешевший. То у вас все буде відмінно! Тепло, тихо і комфортно, а ще й будете економити на опаленні.

Який все ж таки вибрати...

Який би ви не вибрали внутрипідложні конвектор опалення, найголовніше купуйте перевірених виробників. Багато такого роду продукції робляться в підвалах, всі один одного копіюють, але все питаються здешевити продукцію щоб бути конкурентним на ринку. Як правило протягом 2-3 перших років вилазять косяки дешевої збірки. Обов'язково запитуйте рекомендації продавців. Кому як не їм вигідно продати якісний товар, щоб ви як клієнт, не зверталися до них по гарантії.

Читати статю: Рейтинг Підлогових Конвекторів

Купити підлогові конвектори можно безпосередньо у нас, проаналізував декілька варіантів підібраними нашими менеджерами.

Відео

Більше

Публікації

Більше

Наявність

На цій сторінці ви взнаєте які торгові марки та моделі підлогових конвекторів є в наявності на нашому складі. До Вашї уваги найкращий і найбільший склад в Україні.

Детальніше

Найкращий вибір

На ринку велика кількість внутрішньопідлогових конвекторів, одні дорожче, інші дешевше. Не підготовленому покупцеві важко розібратися у всіх тонкощах даного товару. Наші фахівці зобов'язуються надати Вам три різні варіанти підбору конвекторів з таких цінових сегментів:

  • Premium
  • Standart
  • Econom

З аргументованими перевагами і недоліками кожного варіанту!

Для цього залиште заявку:

  • Тел. +380 44 360-52-29
  • Тел. +380 95 483-05-47
  • Email: svit-konvektoriv@ukr.net

Консультація

Для отримання консультації. Якщо Ви не знайшли необхідної інформації, обов'язково зв'яжіться з нашими менеджерами за тел: +38 095 483-05-47 і задайте необхідні питання. Фахівці нашої компанії із задоволенням дадуть відповідь на Ваші питання.

Індивідуальна знижка

При наявності плану, заявки, специфікації або готового рахунку, відправляйте її на наш Email: svit-konvektoriv@ukr.net, і ви отримаєте у відповідь гідну пропозицію з максимальною знижкою.