Недоліки підлогових конвекторів

На всю свою унікальність, витонченість і ефективність прихованих в підлозі радіаторів опалення, в народі які називається вбудовані в підлогу конвектори, слід зазначити що у цих приладів також є свої недоліки. У цьому огляді ми розповімо про найбільш з реальних, а не вигаданих любителями класичних радіаторів. І відразу спробуємо дати рекомендації як мінімізувати вплив даних мінусів.

1. Конвектор накопичує сміття

Конструкція конвектора складається з короба (корито), в якому знаходиться нагрівальний елемент. Відповідно бруд якщо це прохідна зона і пил яка просто накопичується в приміщенні, мають властивість накопичуватися в Внутрипідложному конвекторі. Це логічно, як наприклад що сміття і пил осідає в кутах кімнат або під стінами. Так і в конвекторі, пил осідає. Але рішення даної проблеми просте, так само як ви проводите щотижневу прибирання будинку (підмітання, пилосос, вологе прибирання), таке прибирання і проводиться у внутрипідложному конвекторі.

Для того щоб прибрати конвектор, необхідно підняти решітку або згорнути, і пройтися по короба конвектора пилососом, також можна протерти вологою ганчіркою. І проблема ця вирішена. Звичайно якщо ви розлили варення або інші рідини, які мають властивість не висихати, липнути і інше, тоді так, вам буде потрібно більше старанна прибирання внутрипідложні конвектора. Але в такому випадку вона буде потрібно скрізь, в конвекторі, на паркеті, на килимі і так далі.

Одним словом, для того щоб конвектор був в чистоті - йому необхідно раз на тиждень, планово, проводити в ньому прибирання пилососом і вологою ганчіркою. І буде всім щастя.

Читати статю "Як проводити прибирання підлогового конвектора" (статя + відео)

2. Низька ефективніфсть конвектора без вентилятора

Часто клієнти думають що, купивши конвектор з природною конвекцією, наприклад довжиною 2 метри на всю ширину вікна, зможуть обігріти приміщення на 15 кв.м. Але це не так. Конвектора без вентилятора не можуть виступати єдиним джерелом обігріву цілого приміщення, так як у них недостатньо теплової потужності. Природним шляхом нагріте повітря піднімається уздовж вікна і служить тепловою завісою, але впоратися ще з завданням обігріву решти приміщення він не в стостояніі. Що робити в такому випадку?

Варіанти рішення низької ефективності

Перший варіант: найкращий, ефективний але дорогий варіант, це придбати конвектор з вентилятором, так як його потужність вище в 2,5 рази. Він впорається з завданням теплової завіси і нагріву приміщення. Але такий варіант не всім підходить, так як це дорого і не всі хочуть проводити додаткову електрику до опалювального приладу.

Другий варіант: це придбати конвектор без вентилятора, але посилений, з двома теплообмінниками. Даний варіант не такий дорогий як з вентилятором, але і не 100% зможе покрити втрати тепла в приміщенні. З таким варіантом обов'язково вам треба консультувати з людиною який може прорахувати теплову потужність даного приладу і зіставити з вашим приміщенням.

Детальніше: Як вибрати конвектор з двома та більше теплообмінниками

Третій варіант: комбіноване опалення. Це коли внутрипідложні конвектор гріють в парі з теплою підлогою, вертикальним радіатором або з класичним радіатором.

Наприклад: так нам залишає приміщення забудовник, дивитися фото. А ось так ми можемо це приміщення обігріти, щоб вам було комфортно, затишно і приємно знаходитися в своєму будинку, а не дивитися на страшний радіатор від забудовника. Тобто ми встановлюємо під вікно конвектор без вентилятора для реалізації ідеї теплової завіси, зняття запотівання вікна, а сам обігрів приміщення здійснює вертикальний радіатор. Або наприклад звичайний радіатор, який ми перенесли від вікна під стіну дивитися фото.

3. Шум конвекторів з вентиляторами

Конвектори в підлогу з вентиляторами (примусова конвекція), при роботі вентиляторів видають шум. Так - це правда, видають шум як в роботі комп'ютер, як в роботі кондиціонер, як всі прилади, які працюють з потоками повітря. Не варто бояться шумності роботи вентиляторів, так як у всіх конвекторів є 3 режими швидкості обертання вентиляторів. Чим вище швидкість тим вище шум, чим нижче швидкість, тим нижче шум.

Скажу відразу, що конвектори вітчизняного виробництва, працюють гучніше, так як ще чути трохи гул моторчика, використовуються вентилятори на змінному струмі (вчорашній день). Європейські виробники на порядок тихіше працюють, їх практично не чутно, чутно тільки рух повітря і то поблизу, так як використовують вентилятори з постійним струмом. Так само європейські виробники завдяки постійному струму, мають здатність плавного регулювання швидкості обертання вентиляторів.

 

Дивитися відео: Плавне регулювання швидкості роботи вентилятора

 

Дивитися відео: Фіксоване регулювання швидкості роботи вентилятора (3 швидкості)

 

Відео

Більше

Публікації

Більше

Наявність

На цій сторінці ви взнаєте які торгові марки та моделі підлогових конвекторів є в наявності на нашому складі. До Вашї уваги найкращий і найбільший склад в Україні.

Детальніше

Найкращий вибір

На ринку велика кількість внутрішньопідлогових конвекторів, одні дорожче, інші дешевше. Не підготовленому покупцеві важко розібратися у всіх тонкощах даного товару. Наші фахівці зобов'язуються надати Вам три різні варіанти підбору конвекторів з таких цінових сегментів:

  • Premium
  • Standart
  • Econom

З аргументованими перевагами і недоліками кожного варіанту!

Для цього залиште заявку:

  • Тел. +380 44 360-52-29
  • Тел. +380 95 483-05-47
  • Email: svit-konvektoriv@ukr.net

Консультація

Для отримання консультації. Якщо Ви не знайшли необхідної інформації, обов'язково зв'яжіться з нашими менеджерами за тел: +38 095 483-05-47 і задайте необхідні питання. Фахівці нашої компанії із задоволенням дадуть відповідь на Ваші питання.

Індивідуальна знижка

При наявності плану, заявки, специфікації або готового рахунку, відправляйте її на наш Email: svit-konvektoriv@ukr.net, і ви отримаєте у відповідь гідну пропозицію з максимальною знижкою.